Soyluer ailesinin 40 yıldır işlettiği tesislerde mola veren turistler, özellikle tescilli Kale biberinden yapılan tatar ve meşhur Kale pidesine büyük ilgi gösteriyor. Yaz sezonunun tamamlanmasının ardından Ekim ayı itibarıyla başlayan kışlık turlar, Avrupa ülkelerinden gelen ziyaretçilerin ilgisiyle hareketlendi.
Marmaris üzerinden Türkiye’ye giriş yapan İngiliz, Alman, Belçikalı ve Fransız turistler, Ege’nin tarihi zenginlikleri Afrodisias, Efes, Hierapolis, Laodikya ve beyaz cennet Pamukkale’yi geziyor. Bu güzergâh üzerindeki duraklardan biri olan Soyluer ailesine ait tesisler, hem yabancı hem de yerli turistlerin uğrak noktası haline geldi.
Ailenin ikinci kuşak temsilcisi turizmci Murat Soyluer, 40 yıllık işletme geçmişini şöyle anlattı:
“Ekim ayıyla birlikte kışlık turlarımız başladı ve bu turlar Mayıs sonuna kadar devam ediyor. Rodos’tan gelip Marmaris üzerinden ülkemize giriş yapan turlar, Pamukkale’ye giderken yemek molası için tesisimizi tercih ediyor. Biz de onları en iyi şekilde ağırlayarak Türk misafirperverliğini temsil etmeye çalışıyoruz. Babalarımızdan devraldığımız bu işletmeyi daha modern şekilde sürdürüyoruz.”
Soyluer, özellikle yöresel ürünlerin turistler tarafından çok sevildiğini belirterek,
“Tescilli Kale biberimizden yaptığımız tatar ve pidemiz çok beğeniliyor. Gelen turistler gittikleri yerlerin yemek kültürünü de öğrenmek istiyor. Bu nedenle sulu yemeklere de yoğun ilgi var. Rehberlerin yönlendirmeleri de Türk mutfağının tanıtımına katkı sağlıyor.”
dedi.
Her gün 4-5 otobüs yabancı turisti ağırladıklarını ifade eden Soyluer, yerli turlardan da büyük talep aldıklarını vurguladı:
“Bodrum, Marmaris, Datça ve Muğla’dan yola çıkan GAP, Karadeniz ve Kapadokya turlarının mola noktası olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’ye girişte ilk duraklardan biri olduğumuz için ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyoruz.”
Türkiye’ye ilk kez 20 yıl önce geldiğini belirten Alman turist Louis König, Türk mutfağına olan hayranlığını,
“Çeşme, Marmaris, Antalya, İstanbul ve İzmir’i gezdim. En çok Çeşme’yi beğendim. Türk yemekleri çok güzel, özellikle ekmek arası döner ve kebap favorim.”
sözleriyle dile getirdi.
İngiliz turist Margaret Johnson ise Türkiye’ye daha önce gelmesine rağmen Pamukkale’yi ilk kez ziyaret ettiğini belirterek,
“İstanbul’u çok seviyorum. Kapalı Çarşı muhteşemdi. Türk börekleri ve patlıcanlı yemekleri çok lezzetli. İsimlerini bilmesem de Türk yemeklerini çok seviyorum.”
ifadelerini kullandı.
Ege’nin kültürel ve gastronomik zenginlikleriyle tanışan turistler, Pamukkale yolunda hem Türkiye’nin doğal güzelliklerinden hem de Kale’nin sıcak misafirperverliğinden unutulmaz anılarla ayrılıyor.