İlde 4 bin 292 dekar alanda gerçekleştirilen ve bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayan enginar üretimi, sadece taze tüketim için değil, aynı zamanda konserve, salamura ve turizm sektörlerinden gelen yoğun taleple stratejik bir tarım ürünü haline geldi. Özellikle Efeler, Koçarlı ve Söke hattındaki üretim alanları giderek yaygınlaşıyor.
Verim ve kalitenin artmasında, son yıllarda uygulanan modern üretim teknikleri ile hastalık ve zararlılarla mücadelede kullanılan yenilikçi yöntemler etkili oluyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün üreticilere yönelik düzenlediği eğitimler ve sağladığı teknik destekler de sürdürülebilir üretimi destekliyor.

Bu başarı tablosu ışığında, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz, Efeler ilçesine bağlı Gölhisar Mahallesi'nde üretici Mehmet Karagöz'e ait 5 dekarlık enginar tarlasında incelemelerde bulundu .
İncelemeler sırasında üretim teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, verim durumu ve pazarlama süreçleri gibi konular üretici ile karşılıklı olarak değerlendirildi. İl Müdürü Temiz, Aydın Enginarı'nın ülke çapında elde ettiği başarıya dikkat çekerek, üretimin daha da artırılması için teknik çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.




