İstanbul’da Böcek ailesinin gıda zehirlenmesi ile talihsiz ölümleri tüm gıda satan esnaflarımızı ve halkımızı tedirgin etmiştir. Yıldırım “Son günlerde ülkemizde tavuk döner ve benzeri ürünlerde yaşanan zehirlenme vakaları hepimizi derinden üzmüş ve sektörümüz açısından hassas bir süreç oluşturmuştur. Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf odası olarak; tüm üyelerimizi gıda güvenliği konusunda en üst düzeyde dikkatli olmaya davet ediyoruz.”
Üyelere yönelik önerilerde de bulunan Yıldırım, “Ürünlerin tedarik zincirini titizlikle takip etmek, Soğuk zincir kurallarına kesinlikle uymak, Üretim ve hazırlık alanlarında hijyeni en üst seviyede tutmak, Pişirme sıcaklıklarını standartlara uygun şekilde uygulamak, Günlük ve taze ürün kullanımına özen göstermek, Personel hijyeni ve eğitimlerini aksatmamak, Ruhsata aykırı ve merdiven altı üretim yapan işletmelerden uzak durmak, hem işletmelerimizin itibarı hem de halk sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.”
Yıldırım, “Unutmayalım; gıda güvenliği, esnafımızın sorumluluğu, halkımızın ise en doğal hakkıdır. Manisa’mızda böyle bir olayın yaşanmamış olması esnafımızın göstermiş olduğu titizliğin neticesindedir. Tüm esnaflarımıza göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ederim. “Halkımıza güven veren, kaliteli ve sağlıklı hizmetin daima yanındayız” diyerek sözlerini noktaladı.




