Toplantıya Denizli Valiliği'nden, projenin ortağı olan AB ve Dış İlişkiler Bürosu İl Proje Koordinatörü Redife Aslıhan Uçar ve proje ekibi katıldı. Üç gün süren programda, proje ortakları geleceğin gıda sistemleri için sürdürülebilir agroekolojik yenilikleri değerlendirdi.
Toplantıda, spirulina üretimi, böcek bazlı proteinler, ekolojik balık yetiştiriciliği ve inovatif gıda ve yem ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması gibi konular ele alındı.
9 çalışma paketine ilişkin durum güncellemeleri, Spirulina, ekolojik balık yetiştiriciliği, böcek yemi ve hasat sonrası teknolojiler üzerine teknik oturumlar, Kenya'nın Siaya County bölgesindeki ECOHUB tesisine saha ziyaretleri, Etik, sertifikasyon ve sürdürülebilirlik modelleri üzerine tartışmalar toplantıda öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
Bu buluşma, proje ortaklarının yüz yüze bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmasına, stratejilerini uyumlu hale getirmesine ve kırsalda kadınlar ile gençlerin ekonomik olarak güçlendirilmesine yönelik çalışmaların hız kazanmasına katkı sağladığı belirtildi.