Türkiye’nin domates üretim merkezleri arasında yer alan Aydın’da, domates üreticilerinde sezon hareketliliği sürerken vatandaşları da kış hazırlığı telaşı sardı. Sofralarında doğal ürünleri tercih eden Aydınlıların ise balkon ve teraslarda güneşlenmeye bıraktıkları salçalık ve kurutmalık domatesler, renkli görüntülere neden oldu.

A W513322 01Bazı vatandaşlar aldıkları domatesleri kaynatmak için bahçelerinde kazanlar kurdu, bazıları ise kurutmak için kurutulmuş domates yapmak için balkon ve terasları adeta kırmızıya boyadı. Ev yapımı salça, domates sosu zahmetli olsa da doğal olduğu ve kış aylarında kolaylık sağladığı için tercih ediliyor. Fabrikasyon ürünlerin kendi el emeği ile üretilen ürünler kadar güzel olamayacağını belirten Aydınlılar da hummalı bir şekilde kışa hazırlanıyor.

Ege'de denetimler hız kesmeden devam ediyor!
Ege'de denetimler hız kesmeden devam ediyor!
İçeriği Görüntüle

A W513322 03

Kaynak: İHA