Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Göncek köyünde, 'Göncek Kavunu'nun hasadı başladı. Köy Muhtarı Ahmet Özçelik, "Kendine has tadı ve aroması olan kışa dayanıklı, Mayıs-Haziran aylarına kadar tüketilebilen Göncek kavunu sadece köyümüzde yetiştirilmektedir.

A W549368 04

Köyümüzde bu yıl 100 dönüme yakın ekimi yapılan kışlık kavunun organik tarım bünyesine kazandırılması hedefiyle gerekli başvurular yapılmış olup, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğünce gerekli numuneler alınmıştır. Bu yıl kavun rekoltesinin 150 ton dolaylarında gerçekleşmesini bekliyoruz.

Havaların bu yıl sıcak ve kurak gitmesinden dolayı rekolte düşük oldu. Göncek kavununun kendine has tadı ve aromasının olması sulanmamasından kaynaklanıyor. Çok sulandığı zaman kavun tatlı olmuyor. Kavunu yetiştirme aşamasında ise sadece hayvan gübresi kullanıyoruz. Ürettiğimiz kavunun kilosunu şu an 30 liradan satıyoruz" ifadelerini kullandı.

A W549368 03

Ege'de mesleki eğitimde iş birliği güçleniyor
Ege'de mesleki eğitimde iş birliği güçleniyor
İçeriği Görüntüle

A W549368 02

Kaynak: İHA