Sezonun başlamasıyla beraber dostlarına tirit ziyafeti veren Bekir Aksu, yemeğin hazırlanışı ve eşsiz lezzeti hakkında açıklamalarda bulundu. Aksu, tiritin geleneksel olarak kar yağdığında yenen bir yemek olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Yufkaların üzerine dökülür ve öylece yenir. Normalde kar yağışını bekleriz ancak biz bu yıl biraz aceleci davrandık." dedi.

Kaz etinin sadece lezzetli olmakla kalmayıp aynı zamanda şifalı yönüyle de bilindiğini anlatan Aksu, yemeğin faydalarına dikkat çekti. Aksu, "Bu yemek, insanın içindeki bütün sıkıntıları alır, temizler. Tadına doyulmaz derecede lezzetlidir. Bir kez tadan, mutlaka tekrar yemek ister." dedi.
Aksu, her kış tirit yapmanın kendileri için artık bir gelenek haline geldiğini belirterek, kaz eti tiridinin bölgedeki kültürel önemini şu sözlerle özetledi: "Bu artık bir gelenek oldu; her sene kış aylarında mutlaka tirit yeriz."





