Aktar Muhammed İnce, özellikle zencefil, tarçın, gül hatmi, ayva denesi (civanperçemi), ıhlamur ve ada çayına ilginin yükseldiğini belirtti. İnce, mevsim geçişleriyle artan grip vakaları ve özellikle COVID-19 sonrası ciğer sıkıntısı yaşayan veya hastalıktan korunmak isteyenlere; ıhlamur, ada çayı, kuşburnu ve "atom" adı verilen karışık bitki çaylarını önerdiklerini ifade etti.

Vatandaşların kendi bilgileri veya duyduklarıyla da bitki ve baharat aldığını söyleyen İnce, gül hatmi, ayva yaprağı, zencefil, tarçın ve zerdeçalın öksürüğe iyi geldiğini dile getirdi.

İnce, bitki ve baharat fiyatlarının geçen yıla göre arttığını, özellikle zencefil ve tarçın gibi yurt dışından gelen ürünlerin kur artışı nedeniyle pahalandığını kaydetti. Ayrıca kuraklık nedeniyle bazı bitkileri bulmakta zorlandıklarını, örneğin civanperçeminin (ayva denesi) bu yıl çok az olduğunu ekledi. İnce, kış aylarının vazgeçilmezleri olan ıhlamur, kekik, zencefil ve zerdeçalın en çok rağbet gören ürünler olduğunu sözlerine ekledi.





