Turgutlu'da yağlı güreş heyecanı yaşanacak
Turgutlu'da yağlı güreş heyecanı yaşanacak
İçeriği Görüntüle

Manisa’nın ünlü şeflerinden oluşan dernek başkan ve yöneticileriyle gerçekleştirilen buluşmada, kentin unutulmaya yüz tutmuş gastronomisi ele alındı. Sunumda, Manisa mutfağının yeniden hak ettiği yere gelebilmesi için yapılması gerekenler değerlendirilirken, katılımcılar aynı zamanda zengin bir görsel şölene tanıklık etti.

Masada; Manisa’da şehzadelik yapmış Kanuni Sultan Süleyman’ın en sevdiği yemeklerden yılan balığı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te komşusunun torunundan getirilen tarihi bir tencerede sunulan Manisa sarması, yüzyıllardır sofraların vazgeçilmezi olan keşkek ve şehzadelerin önüne gelen çeşitli et yemekleri yer aldı.

Manisa Dostlar Meclisi, bu buluşmayı sadece bir sohbet olarak değil, kentin geleceği adına bir başlangıç olarak nitelendirdi. Yapılan açıklamada, Manisa’nın turizmde öne çıkması için gastronominin vazgeçilmez bir unsur olduğu vurgulandı. Meclis üyeleri, Osmanlı kültürünü yansıtan bir atmosferde, hanlardan birinde açılacak “Manisa’nın Yöresel Yemekleri” adlı özel bir lokanta projesini gündeme getirdi.

Toplantıda ayrıca, aylardır arşivleri tarayarak ve projeler geliştirerek katkı sunan Manisa Gastronomi Derneği’nin kıymetli şeflerine teşekkür edildi.

“Dün akşam bir meşale yaktık, bu ilk toplantımızdı. Bundan sonra bu konuya daha çok ağırlık vereceğiz. Manisa’nın zengin mutfağını tekrar kökleştirmek için tüm hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Ahmet Çoşkun