Söğütçük Mahallesi’nde 2010 yılında dikilen 6 bin fidanla başlayan hünnap üretimi, bugün 60 bin fidana ulaşmış durumda. Hasadı yapılan ürünler iriliğine göre ayrıştırılarak kasalara yerleştiriliyor ve İzmir, İstanbul, Bursa gibi büyük illerin yanı sıra ulusal zincir marketlere gönderiliyor.

Manisa sağlıkta Türkiye ortalamasının üzerinde
Manisa sağlıkta Türkiye ortalamasının üzerinde
İçeriği Görüntüle

Manisa'da Hünnap Hasadı Başladı 1

Mahalle Muhtarı Mustafa Çiftçi, üretimin her geçen yıl artış gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

“6 bin fidanla başladığımız üretim şu anda 60 bin fidana çıktı. Ağaçlarımızın sulamasını damlama sulama sistemiyle yapıyoruz. Bu yıl sıcaklıkların yüksek seyretmesi rekoltemizi biraz düşürdü ama yaklaşık 150 ton ürün bekliyoruz. Hiçbir şekilde kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Ağaçlarımızı kendi ürettiğimiz elma sirkesi ile zararlılardan koruyoruz. Üreticilerimiz kapama bahçe modeline yöneliyor ve şu an 18-20 civarında kapalı hünnap bahçemiz var.”

Çiftçi ayrıca, yıl içinde ağaçlara iki kez bakım yapıldığını, çiçeklerin dökülmemesi için düzenli olarak damlama sulama uygulandığını aktardı.

Öte yandan, Demirci’de Uzak Doğu’da “ölümsüzlük meyvesi” olarak bilinen jujube (Ziziphus jujuba) türü hünnapların da önümüzdeki günlerde hasadına başlanacağı bildirildi.

Manisa'da hünnap hasadı başladı

Kaynak: İHA