Alpine Hills Tenis Kulübü tarafından organize edilen panelde Zihnioğlu, katılımcılara zeytinyağında duyusal analiz yöntemleri, kalite sınıflandırmaları ve profesyonel tadım teknikleri hakkında uygulamalı bilgiler aktardı.

Etkinliğe, zeytinyağı alanında dünyaca tanınan ve “godfather of olive oil” olarak anılan Prof. Dr. Paul Vossen da eşlik etti. Vossen’in ABD’de birçok tadım jürisinin başkanlığını yaptığı ve uluslararası alanda saygın yayınlara imza attığı biliniyor.

Panele yoğun ilgi gösteren Amerikalılar, 40 kişilik kontenjanın ücretli olarak kısa sürede dolduğu etkinlikte Türk zeytinyağının inceliklerini uzmanlardan dinleme fırsatı buldu. Değerlendirmede bulunan Ali Zihnioğlu, “Amerikalılara ‘iyi zeytinyağı nasıl olur?’ sorusunun cevabını anlattık. Prof. Dr. Paul Vossen ile birlikte kapsamlı bir tadım gerçekleştirdik. Panel, 40 kişinin ücret ödeyerek katıldığı yoğun ilgi gören bir etkinlik oldu.” ifadelerini kullandı.

Hermus Zeytinyağları, geçtiğimiz aylarda dünyanın önde gelen gastronomi platformu TasteAtlas tarafından “dünyanın en iyi 6. zeytinyağı” seçilerek Türkiye’ye uluslararası çapta prestij kazandırmıştı.




