Devlet memuru yaşamış olduğu hastalıklardan dolayı rapor alır ve izin kullanabilir. Peki devlet memuru almış olduğu izin sonucunda maaşından kesinti olur mu? Devlet memuru bir yıl boyunca kaç gün rapor alabilir? Tüm detaylar haberimizde...

Memur, hastalık veya kaza nedeniyle rapor almak istiyorsa, hekime başvurmalıdır. Hekim, kişiyi muayene ederek, uygun görürse hastalığının tanımına göre rapor düzenler. Raporun süresi, hastalığın cinsi ve tedavi şekline göre değişmektedir.

Hekimden rapor alan memur, en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olduğu kurumun amirine ve müdürüne iletmelidir.

Memur, rapor süresince hastalık izni kullanır. Hastalık izni, memurun yıllık izin hakkından düşülmez.

Memur Kaç Gün Rapor Alırsa Maaştan Kesinti Olmaz?

Memurun bir takvim yılında kullanabileceği toplam izin 7 gündür. Memurun hastalık izni süresi toplamı 7 gün ve altında ise memurun maaşından hiçbir kesinti yapılmaz.

Memur Rapor Alınca Maaş Kesintisi Olur Mu? 

Memur rapor alınca maaşında kesinti olur mu sorusunun net bir cevap vermek zordur. Çünkü bu durum raporun süresi, türü ve hastalığın cinsi gibi faktörlere bağlıdır. 
Memur rapor alınca genel olarak şu kurallar geçerlidir

Memur bir takvim yılında kullanabileceği toplam izin süresi 7 gün ve altında ise maaşdan hiçbir kesinti yapılmaz.

Fakat 7 günü aşan hastalık izinlerinde, memurun zam ve tazminatları %25 eksik ödenir.
Ancak memurun sağlık kurulu raporu, yatarak tedavi veya uzun süreli hastalık gibi özel durumlarda, hastalık izni 7 günü aşsa bile maaştan kesinti yapılmaz.

Kaynak: Hatice Zeybek