Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, ev hanımlarının kışlık salça yapımına erken başlamasına neden oldu. Salçalık domates hareketliliği, bu yıl temmuzun son günlerinde başladı.
Yaz aylarının bereketi olan domates, patlıcan, biber, bamya ve fasulye gibi sebzeler, Sarıgöllü ev hanımlarının mutfaklarında kışlık hazırlıklar için işleniyor. Konserveler, salçalar ve reçeller, kış sofralarını süslemek üzere özenle hazırlanıyor. Çarşı ve pazarlardan temin edilen taze sebzeler, evlerde hummalı bir çalışmayla kışa saklanıyor.
Çanakçı Mahallesi'nden Fatma İnekçi, her yıl olduğu gibi bu yıl da kışlık salça ve sos hazırlıklarını sürdürüyor. Fatma İnekçi, ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yaptığı salçaları sosyal medya üzerinden de satarak hem aile bütçesine destek oluyor hem de geleneksel lezzetlerin yaşatılmasına katkıda bulunuyor.