Dünyaca meşhur Sultaniye üzümleriyle tanınan Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, hem ek gelir sağlayan hem de şifa deposu olarak bilinen kışlık pekmez üretimi başladı. Eylül ayı başında başlayan pekmez yapımı, adeta bir kış hazırlığı ve geçim kaynağı haline geliyor. Kimileri ürettikleri pekmezi önümüzdeki aylarda tüketmek için hazırlarken, kimileri ise satışa sunduğunu belirtiyor.

Sarıgöl Pekmez Seznou

Sarıgöl'de yaş üzüm piyasası duruldu: Üreticiler çareyi kurutmalıkta buldu
Sarıgöl'de yaş üzüm piyasası duruldu: Üreticiler çareyi kurutmalıkta buldu
İçeriği Görüntüle

Pekmez yapımında öncelikle üzümler; Özel pekmez toprağı ile çuvallar içinde ezilerek şırası çıkarılıyor, sonrasında kazanlarda koyulaşana kadar kaynatılıyor ve dinlendirilerek kışlık olarak bidon ve cam kavanozlarda saklanıyor.
Uzmanlar, pekmezin soğuk algınlığına karşı koruyucu, enerji verici ve kan yapıcı özelliği ile adeta bir şifa kaynağı olduğunu vurguladı.

Muhabir: Ahmet Çoşkun