Ege'de akaryakıt istasyonlarına ölçüm denetimi
Ege'de akaryakıt istasyonlarına ölçüm denetimi
İçeriği Görüntüle

Gökçeyaka Mahallesi’nde üretim yapan Semra Şaylan, yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğü organik tarım faaliyetleriyle bölge tarımına örnek oluyor. 56 yaşındaki üretici Semra Şaylan, üç dönümlük arazisinde yetiştirdiği sırık fasulyeyi bu yıl 23 Nisan’da ektiğini ve ilk hasadı gerçekleştirdiğini belirtti.

Şaylan, “Bu yıl da doğal kaynak suyumuzla ve kendi beslediğim 150-200 güvercinden elde ettiğim gübreyle üretim yaptım. Güvercin gübresini eritip sulama havuzuna döküyorum, damla sulama sistemiyle fasulyelerin köklerine gönderiyorum. Verim ciddi şekilde arttı” dedi.

Günlük 300 ila 600 kilogram arasında ürün elde ettiklerini belirten Şaylan, fasulyelerini başta Muğla, Manisa ve Burdur olmak üzere çevre illerdeki toptancılara gönderdiğini söyledi. “Yaklaşık 10 yıldır hem taze hem kuru fasulye üretiyorum. Doğal yöntemlerle yetiştirdiğimiz için lezzeti çok beğeniliyor” dedi.

Sırık fasulyede hasat başladı! Manisa'da da tercih ediliyor-1-1

Sabah erken saatlerde başlayan hasadın akşama kadar sürdüğünü belirten Şaylan, “Hayvan gübresi ve yeraltı kaynak suyu ile beslenen fasulyelerimiz uzun, çıtır ve çok lezzetli oluyor. Yayla havası da bu lezzeti tamamlıyor. Her şeyimiz tamamen doğal ve organik. Bu da ürünümüze büyük talep getiriyor” ifadelerini kullandı.

Kasım ayına kadar sürecek hasat döneminde yaklaşık 6 ton yaş fasulye elde etmeyi hedefleyen Şaylan, kuru fasulye üretimi için ayrı bir tarlada da çalışmalarını sürdürüyor. Organik tarımın önemine dikkat çeken üretici, “Üretimden hasada kadar her aşamayı doğallıktan ödün vermeden gerçekleştiriyoruz” diyerek sağlıklı ve sürdürülebilir tarımın altını çizdi.

Kaynak: İHA