Mardinli kadınlar, Kadifekale surları içinde odun ateşinde yanan tandırlarda, Mardin yöresine ait ekmekler pişiriyor. Sabah erken saatlerde başlayıp tüm gün süren bu üretimle kadınlar, zorlu koşullara rağmen hem geleneklerini sürdürüyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

A W532718 01

Olumsuz imajı tandırla yıkıyorlar

Kadifekale'nin yıllardır olumsuz haberlerle anılmasından rahatsızlık duyduklarını belirten kadınlar, semtin tarihi dokusunun ve misafirperver yapısının öne çıkarılmasını istiyor. Yıllardır bölgede yaşayan ve çoğunluğunu Mardinli yurttaşların oluşturduğu semtte, mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla kurdukları tandırlarla ekmek üretimini sürdürüyor.

A W532718 03

Fiyatı 20 lira

Gölmarmara'nın Kurtuluşu coşkuyla kutlandı!
Gölmarmara'nın Kurtuluşu coşkuyla kutlandı!
İçeriği Görüntüle

Tandırda pişen ve sıcak olarak satışa sunulan ekmeklerin tanesi 20 liradan alıcı buluyor. Vatandaşları hem lezzetli tandır ekmeğini tatmaya hem de Kadifekale'nin tarihi atmosferini görmeye davet eden kadınlar, tüm İzmirliler'i surlara beklediklerini söylüyor.

A W532718 04

"Biz kötü insanlar değiliz, misafirperveriz"

İzmir Kadifekale'de tandırda ekmek yapan 55 yaşındaki Felek Bilmez, geçimini bu işten sağladığını belirtti. Bilmez, "Ekmeklerimizi sadece tuz ve maya ile yapıyoruz. Herkes çok seviyor, İzmir'in her yerinden gelip alıyorlar. 20 liraya satıyoruz, hem sağlıklı hem ucuz. Ama buraya gelmeye korkuyorlar; adı kötüye çıkmış. Oysa biz kötü insanlar değiliz, misafirperveriz, kardeşiz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

A W532718 05

Kaynak: İHA