Ünlü Balıkesirli şef Levent Kaynak, Balıkesir'e özgü yemek ve tatlıları hem aşçılık liselerindeki öğrencilere öğretiyor hem de gastronomi fuarlarında tanıtıyor. Son olarak katıldığı VII. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde Afyon halkına bir sunum yaptı. Balıkesir'in lezzetlerini tadan Afyonlular, Şef Kaynak'a teşekkürlerini sundular.

A W542706 01

Daha öncede televizyonlarda yayınlanan yemek programlarında da Balıkesir lezzetlerini uygulamalı olarak yapan ve tattıran Şef Kaynak ayrıca ünlü bir yemek yarışması olan Master Şef'te jüri üyesi olarak yer aldı. TRT Belgeselde yayımlanan höşmerim tatlısı belgeseli ile de tanınıyor.

A W542706 02

Balıkesir'in yerel yemekleri, tatlıları ve mezelerini tanıtmak için gastromoni fuarlarına katıldığını belirten ünlü Şef Levent Kaynak sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi. " Balıkesir bölge olarak çok güzel bir konumda bulunuyor. Hem deniz, hem doğa, sağlık turizminin olduğu bir şehir. Haliyle bu güzel şehirde yemek turizminde gelişmesi için çalışıyorum. Balıkesir'de bir çok yemek, tatlı ve meze çeşitleri maalesef unutulmaya yüz tuttu.

Bende bu unutulmaya yüz tutan tatları araştırıyorum ve buluyorum. Bu tatları bulmak için köy, köy, ilçe ilçe gezip, bu yemek ve tatlıları bilen büyüklerimizden öğrenip, yemek listeme ekliyorum.

Sivrihisar'ın kültürel mirasını korumak için harekete geçildi
Sivrihisar'ın kültürel mirasını korumak için harekete geçildi
İçeriği Görüntüle

Büyük Anne ve dedelerimizden öğrendiğim yemek, tatlı ve mezeleri gastronomi fuarlarında tanıtıyorum ve vatandaşlardan büyük ilgi ve teşekkür alıyorum. Bu tatları öğrencilerime öğretiyorum ki bu lezzetler devamlı olarak yaşasın. Şimdi en büyük hedefim Balıkesir Kahvaltısını ülke genelinde tanıtarak, Yemek tutkunlarını güzel şehrim Balıkesir'e gelmesini sağlamak olacak."

A W542706 05

Kaynak: İHA