Baharın gelişiyle açan lalelerin eşsiz manzaralar sunduğu ziyarette Arınç çifti, bu doğal güzelliğin korunması ve tanıtılması için yürütülecek çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Mücahit Arınç, Manisa Lalesi'nin sadece bir çiçek olmadığını, bölgenin binlerce yıllık hafızasını taşıyan bir simge olduğunu vurgulayarak, "Ne yazık ki bu eşsiz güzellik Türkiye genelinde yeterince tanınmıyor. Biz, bu nadide çiçeği ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak, Manisa'mızın sembollerinden biri haline getirmek için çalışmalar yapacağız." dedi.
Manisa'yı kültür ve turizm alanında bölgenin öncüsü haline getirme hedefleri doğrultusunda projeler başlattıklarını belirten Arınç, 17-25 Mayıs tarihleri arasında Manisa'da düzenlenen Kültür Yolu Festivali'nin ardından Manisa Lalesi'nin tanıtımına yoğunlaşacaklarını kaydetti.
Arınç, "Söz verdiğimiz üzere Manisa’mızı kültür ve turizm alanında bölgemizin öncüsü haline getirmek için projeleri başlattık. İlk aşama olarak 17-25 Mayıs tarihleri arasında Kültür Yolu Festivali’ni Manisa’ya kazandırdık. Şimdi hedefimiz Manisa Lalesini Türkiye’de hak ettiği yere taşımak.
İlgili kurumlarla bu konu üzerine proje çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kültür Yolu Festivali son bulur bulmaz o alan özelinde Manisa Lalesine yoğunlaşacağız." ifadelerini kullandı. Yeliz Arınç da Spil Dağı'nın doğasına hayran kaldığını dile getirerek, Manisa Lalesi'nin kadın zarafetini ve doğanın mucizesini bir arada taşıdığını söyledi.
Arınç, bu eşsiz değerin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve tanıtılması için kadınların da öncü olması gerektiğine inandığını belirtti. Arınç çifti, yerel yönetimler, çevre ve turizm alanındaki kurumlarla iş birliği yaparak Manisa Lalesi'nin Türkiye çapında hak ettiği ilgiyi görmesi için projeler geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.