Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Hatice Bircan, babadan kalma çiftçilik geleneğini, aldığı eğitim ve devlet desteğiyle bir başarı hikayesine dönüştürdü. Pandemi döneminde yaşadığı zorlukları fırsata çeviren Bircan, kardeşinin eşi Kadriye ile beraber başlattığı salamura yaprak üretimiyle bugün tonlarca ürün işliyor.
Babası çiftçi olan Bircan, üzüm sezonunda kurutma, yaprak satışı, toplama gibi birçok işlerle çiftçilikle iç içe büyüdü ve bu işi daha profesyonel, daha iyi hale getirmek için, Anadolu Üniversitesi Tarım Bölümü'nü bitirerek bilgi birikimini artırdı. Fakat pandemi dönemi, satış konusunda büyük sıkıntılar yaşattı.
Yasaklar nedeniyle alıcıların gelemediğini ve ürünleri satacak yer bulamadıklarını anlatan Bircan, tam da bu noktada kardeşinin eşi ile bir çözüm bulmaya karar verdi.
Hatice Bircan zor zamanları şu sözlerle dile getirdi;
Marketten borçla yazdırarak aldığımız bidonlarla bu işe başladık, Sosyal medyadan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Uzman Eller" projesini takip ediyordum, yüzde yüz hibe desteği sağlandığını öğrendim ve hemen başvur yaptım. Başvurum kabul oldu. Büyük bir mutluluk yaşadım ve hemen işe koyuldum. Beşli bidonlarla başladığım hayalim şu an varillerin içinde 10 tonu geçkin salamura yaprak ile devam ediyor. Bir alan artık 10 alıyor bizden.
Bunun yanı sıra Bircan, ''60 varil vakum makinesi, kurutma makinesi ve salça makinesi gibi ekipmanlarla üretim kapasitelerini artırdığını salçaların eski usul yöntemlerle krom tepsilerde üretildiğini, Üç tonu aşkın salça üretimine ek olarak ayrıca tarhana satışının da mevcut'' olduğunu söyledi.
Hatice Bircan, "Devletimize, Tarım Bakanlığına ve Uzman Eller hibe desteği ile bunu bize verdikleri için teşekkür ediyoruz. Biz hayallerimizin ötesinde yaşıyoruz bunu ve kendi işimizin patronu olduk" diye ekledi.
Her sene gelen sabit bir ekiple çalıştıklarını belirten Bircan, yaprak sezonunda tüm ürünleri stoklayarak kışın satışa sunduklarını açıkladı.