Etkinliğe Alaçatı Turizm Derneği ve Ilıca Otel'in katkılarıyla destek sağlandı. Gastronomi Eğitmeni Aziz Yoldaş, katılımcılara deniz mahsullü makarna, antik döneme ait kabak yemeği ve Germiyan Mahallesi'nin meşhur Çalkama yemeğinin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak gösterdi. Hazırlanan bu lezzetler, Ilıca Otel'in özel atıştırmalıkları ve Reyhan Şerbeti ile birlikte davetlilere sunuldu.

A W571248 02

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer, Çeşme’nin bu yıl ilk kez Kültür Yolu Festivali’ne dahil olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çeşme’de Kültür Yolu Festivali ilk kez düzenleniyor. Festival, 25 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında sergileriyle, atölyeleriyle, söyleşileriyle ve gastronomi etkinlikleriyle dolu dolu geçti. Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız ve Müze Müdürlüğümüzün katkılarıyla başarılı bir festival gerçekleştirildi.
‘Çeşme’den Esintiler’ karma resim sergimiz Radisson Blu Oteli’nde; ‘Bizans’tan Osmanlı’ya Anadolu’ya İz Bırakan Kadınlar’ koleksiyonu Aya Haralambos Kilisesi’nde; ‘Çeşme’nin Su Altı Güzellikleri’ ve ‘Gemi Tasvirleri’ sergileri Çeşme Kalesi’nde; ‘Çeşme’nin Tarihi Yapıları’ ve ‘Çeşme’nin Çeşmeleri’ sergileri ise Kent Belleği Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Belediye Başkanı duyurdu: "Alaşehir'de bir ilk!"
Belediye Başkanı duyurdu: "Alaşehir'de bir ilk!"
İçeriği Görüntüle

A W571248 03

Bugün de gastronomi etkinliğiyle festivalimize lezzet kattık. İzmir genelinde 30 noktada yaklaşık 610 etkinlik düzenlendi. Ancak merkez dışındaki etkinliklerin en dolu geçtiği ilçe Çeşme oldu. Seneye çok daha iyisini yapacağız."

Festivalin son günü, Çeşme Kalesi’nde ÇEŞKA tarafından gerçekleştirilecek "Gelenekten Geleceğe Ebru Atölyesi", saat 14.00’te Alaçatı Meydanı’ndaki "Sokak Tiyatrosu ve Performans Şenliği" ve 15.30’da başlayacak "Çocuklar İçin Masal ve Kukla Şenliği" etkinlikleriyle tamamlanacak.

Kaynak: İHA