Denizli’nin Buldan ilçesinde, 1200 rakımlı dağların zirvesinden büyük emekle toplanan karlar, yaz aylarında serinlemek isteyenlerin tercihi olarak tezgahlarda yerini alıyor. Dağların serinliği ve özel şerbetin birleşimiyle ortaya çıkan eşsiz karlama lezzeti, hem ferahlatıyor hem de satıcılara kazanç sağlıyor. Yazın aranan tatlarından biri olan karlama, farklı aromasıyla yaz boyunca en çok tercih edilen serinletici lezzetler arasında yer alıyor.

Kış aylarında yüksek rakımlardan özenle toplanan karlar, derin çukurlarda yığın halinde biriktirilip, üzerleri meşe yaprakları ve eğrelti otlarıyla örtülerek yaz sıcaklarına kadar korunuyor. Sıcaklar artınca, özel şerbetlerle tatlandırılan karlama, tezgahlarda satışa sunuluyor. Buldanlılar ve ilçeye gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören karlama, yaz aylarının vazgeçilmez serinletici lezzeti olarak ön plana çıkıyor.

Ege'de tatilciler sahillere akın etti
Ege'de tatilciler sahillere akın etti
İçeriği Görüntüle

"Buldan'ın meşhur karlamasını yemeğe herkesi bekliyoruz"
Kışın dağlardan topladıkları karı, kuyularda beklettiklerini ifade eden Ali Rıza Karacaoğlu, "Kuyulardaki karın üstünü gazal yaprakları ile örterek muhafaza ediyoruz. Yaz aylarında da karları keserek açtığımız tezgahımızda vişneli, portakallı, böğürtlenli ve pekmezli olarak satışa sunuyoruz. Buldan'ın meşhur karlamasını yemeğe herkesi bekliyoruz" dedi.

"Yaz aylarında serinlemenin tek yolu karlamadır"
Yazın gelmesiyle birlikte karlama özlemini giderdiğini belirten Yavuz Azgınoğlu da "Bu lezzet Buldan'a özgüdür. Yaz aylarında serinlemenin tek yolu karlamadır" diye konuştu.

"Bu lezzeti tatmak için tüm misafirlerimizi Buldan'a bekliyoruz"
Buldan'ın yüksek dağlarından getirilen karın bambaşka bir tadı olduğunu kaydeden İbrahim Ertuğrul ise "Kar doğal olduğu gibi vişne de organik olunca harika bir lezzet oluyor. Bu lezzeti tatmak için tüm misafirlerimizi Buldan'a bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA