Gastro Afyon festivalinin önemli duraklarından Afyon Culinary Cup sahnesinde gün boyu süren yarışmalarda yöresel lezzetler ve güzel tabaklar jüri karşısına çıktı. Kadınana Yöresel Yemek Yarışması’nın iki kategorisi, üniversite ve lise öğrencilerinin hünerlerini sergilediği yarışmalar, influencerların katıldığı özel yarışma ve Engelsiz Bireyler Yemek Yarışması’nın ödül töreni günün heyecanına damgasını vurdu.
GastroShow sahnesinde ise gastronomi dünyasının birbirinden değerli isimleri ziyaretçilerle buluştu. Ünlü şefler Hazer Amani, Yağız İzgül, Battal Yıldırım, Remzi Güçlü, Jan Duda, Emrah Köksal Sezgin, Ceyda Özdemirli, Sinan Korkmaz, Ali Polat ve Sevil Karaca, Afyon mutfağının zenginliğini uluslararası mutfaklarla harmanlayarak sahnede keyifli sunumlar gerçekleştirdi. Türkiye’nin birbirinden ünlü sevilen şefleri festival katılımcılarının yoğun ilgisini gördü.
Anadolu’nun saklı lezzetlerinden geleceğin gastronomisine, yöresel mutfakların markalaşmasından unutulan tatların izine uzanan paneller, akademisyenler, şefler ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla yoğun ilgi gördü. Günün öne çıkan oturumlarından biri ise ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ile gerçekleştirilen özel söyleşi oldu.
Festivalin ikinci gününde ilk olarak Afyonkarahisar Belediyesi Kent Orkestrası sahne alırken, sonrasında ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı muhteşem performansıyla festivale müzik dolu bir kapanış yaptı. Belediye Başkanı Burcu Köksal da festivalin ikinci gününde alanı gezerek katılımcılarla buluştu.