Hierapolis Antik Havuzu olarak da bilinen Kleopatra Havuzu, Denizli'nin Pamukkale'nin nefes kesen antik kenti Hierapolis'te yer alan 2.200 yıllık bir harikadır. Sıcacık, mineral zengini sularla dolu bu termal havuzun iyileştirici özelliklerinden yararlanmak için ziyaret eden Kraliçe Kleopatra'nın kendisini cezbettiği söylenmektedir.

yüzme ve havuz görseli olabilir

Antik sütunlar ve çarpıcı kalıntılarla çevrili havuzun kristal berrak suları, ziyaretçileri geçmişe götüren sihirli bir atmosfer yaratmaktadır. Bu tarihi ve dingin suya bir dalış sadece geçmişe bir bakış değil aynı zamanda gençleştirici bir deneyim sunmaktadır. Antik Kleopatra Havuzu, tarihi derinliği, şifalı suları ve eşsiz doğal güzellikleriyle Pamukkale'nin ve Türkiye'nin en değerli kültürel ve doğal miraslarından biri olmaya devam etmektedir. Yeniden açıldığında, ziyaretçilerine yine benzersiz ve unutulmaz anlar yaşatacaktır.

Fotoğraf açıklaması yok.

Denizli'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan dünyaca ünlü Pamukkale bölgesinde gizemli bir şekilde yükselen Antik Kleopatra Havuzu, serinlemek isteyenlerle şifa arayanları buluşturmaya devam ediyor.

Kleopatra'nın da yüzdüğüne inanılan 2 bin 500 yıllık antik havuza yoğun ilgi - 1

Özellikle Roma İmparatorluğu Dönemi’nde Hierapolis ve çevresi tam bir sağlık merkezi durumundaydı. O yıllarda antik kente ve etrafına kurulan 15’ ten fazla hamama binlerce insan gelir ve sağlıklarına kavuşurlardı. Bugün antik havuzu meydana getiren İ.S. VII. Yüzyılda oluşan depremdir. Sütunlu caddenin yanında yer alan sivil agoraya ait ion düzeninde yapılmış olan portik bu deprem sonucunda oluşan kırık içinde meydana gelen havuzun içine yıkılmıştır.

Kleopatra Havuzları - Pamukkale - 2025 - Tripadvisor

Manisa Şehzadeler'den Antik Kleopatra Havuzu'na mesafe ne kadar?

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinden, tarihi ve şifalı sularıyla ünlü Antik Kleopatra Havuzu'na ulaşım 2 Saat 40 Dakika sürmektedir. Şehzadeler ile Denizli'nin Pamukkale bölgesinde yer alan Antik Kleopatra Havuzu arasındaki mesafe yaklaşık 195 kilometredir. olup, özel araçla ortalama 2 saat 40 dakikalık bir yolculukla bu eşsiz destinasyona ulaşılabiliyor.

Şehzadeler'den yola çıkan misafirler, D300/E96 ve D585 karayollarını takip ederek konforlu bir sürüşle doğrudan Pamukkale'ye ulaşabilirler. Ayrıca, Denizli Otogarı'ndan kalkan Akköy minibüslerinin bölgeye düzenli seferler yapması, toplu taşıma tercih edenler için de ulaşımı oldukça pratik hale getiriyor.

Bu kısa mesafe, Manisa Şehzadeler sakinleri için hem günübirlik kültürel geziler hem de sağlık ve dinlenme amaçlı kaçamaklar için Antik Kleopatra Havuzu'nu cazip bir seçenek haline getiriyor.

Kleopatra havuzu antik havuz nerededir?

Denizli'nin merkezinden 18 km uzaklıkta Pamukkale Travertenlerinin hemen yukarısında bulunan havuz, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde koruma altına alınmıştır.

Kleopatra'nın da yüzdüğüne inanılan 2 bin 500 yıllık antik havuza yoğun ilgi - 2

Kleopatra Havuzu nasıl oluştu?

Hierapolis Antik Havuz, bir diğer adıyla Kleopatra Havuzu olarak da bilinen, MÖ 7. yüzyılda gerçekleşen bir deprem sonrasında oluşmuştur.

Ege Kleopatra Aquapark Yüzme Havuzları ve Kır Düğün Salonu - reviews,open  hours,photo spots,things to do | WanderBoat AI Trip Planner

Kleopatra havuzunda yüzülür mü? Kleopatra havuzu suyu sıcak mı?

Yüzlerce yıllık kalıntıların içinde yüzülen antik bir havuzdur. Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın da banyo yaptığı havuz, antik kalıntılar içerisinde yüzme imkanı sunuyor. Sıcak ve berrak suyuyla dikkati çeken havuz turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Kleopatra Antik Havuz › Gezi Rehberi | Pamukkale | Denizli

Tarihin İçinde Bir Yüzme Molası

Hierapolis Antik Kenti’nin kalbinde yer alan bu eşsiz havuzda, yüzeyin hemen altında binlerce yıllık Roma sütunları yatıyor. Efsaneye göre Kleopatra’nın dahi bu sularda yüzdüğü söyleniyor...

Termal suyun sıcaklığı yaklaşık 36°C, Şifalı minerallerle dolu, Antik kalıntılarla çevrili huzurlu bir atmosfer...

Tarihle Şifanın Buluştuğu Adres: Denizli

M.S. 7. yüzyılda meydana gelen büyük bir depremle oluştuğu bilinen bu eşsiz termal havuz, antik kentin yıkılan sütunları arasında yüzme deneyimi sunarak ziyaretçilerine adeta bir zaman yolculuğu yaşatıyor. Adını, rivayetlere göre burada yüzdüğü söylenen Mısır Kraliçesi Kleopatra'dan alan havuz, 36 derece civarındaki sabit termal suyuyla yaz kış yoğun ilgi görüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yol yatırımlarına devam ediyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi yol yatırımlarına devam ediyor
İçeriği Görüntüle

Bazı efsanelere göre Hazreti Meryem'in de göz rahatsızlığı için bu suları kullandığı söyleniyor. Havuzun içinde yer alan tarihi sütun başlıkları ve mermer parçaları, ziyaretçilere hem şifalı suya girme hem de binlerce yıllık bir tarihin içinde yüzme ayrıcalığı tanıyor.

Günde ortalama 2 bin 500 kişi ziyaret ediyor...

Yaz aylarında günde ortalama 2 bin 500 kişinin ziyaret ettiği Antik Kleopatra Havuzu, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin Pamukkale gezilerinin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Sadece bir yüzme alanı olmanın ötesinde, tarihle doğanın iç içe geçtiği, şifa ve dinginlik sunan bir mekan.

Suyun Özellikleri ve Faydaları nedir?

Kleopatra Havuzu'nun suyu, yıl boyunca sabit 36 derece sıcaklığa sahiptir. Bu suyun mineral açısından oldukça zengin olduğu bilinmektedir. Romatizma, Kalp ve Damar Hastalıkları, Dolaşım sistemini destekleyici etki, Deri Problemleri, Cilt yenilenmesi, Felç, Sinir Hastalıkları, Stres, Yorgunluk, Mide ve Bağırsak Rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa şifa olmaktadır.

Muhabir: Ahmet Çoşkun