Alaşehir'in Gülpınar Mahallesi Muhtarı Kenan Yıldırım, Türkiye'nin kırmızı et üretiminde dışa bağımlılığını azaltmak için önemli bir adım atıyor. Uzun yıllardır süren hayvan ithalatının yerli üreticiyi olumsuz etkilediğini ve ülke hayvan varlığını azalttığını belirten Yıldırım, bu duruma tepki olarak 70 dönümlük bir araziye dev bir besihane kurmaya başladı. Bu yatırımla Yıldırım, yerli üretimi desteklemeyi ve Alaşehir'de hayvancılığa önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.
"Yerli üretime önem vermeliyiz"
Ülke hayvancılık üretimine katkıda bulunmak amacıyla yola çıktıklarını kaydeden Muhtar Yıldırım, "Hayvan besi çiftliğini inşaat aşamasına başladık. Allah'ın izniyle bölge ekonomisine, Türkiye ekonomisine önemli bir faktörde katkı sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bize bu hayvancılığa verdiği teşviklerden yararlanmak amacıyla böyle bir yola çıktık. Bunun için burada aşağı yukarı bir 300-400 başlık erkek dana, yani kesimlik yapmak istiyoruz.
Bunun için tüm yetkililere, devlet büyüklerine, hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bu arazideki tesisimizi 70 dönüm arazi üzerine kurulu olup 300-400 kesimlik hayvan üzerine kuruluyor. Bu inşaat aşaması başlayalı aşağı yukarı 2 ay oldu. 6 ay zarfı içerisinde bu tesisin tam kapasiteli olarak her şeyiyle bitecek ve faaliyete geçecektir. Öncelikle yurt dışından hayvan yerine kendi üreticimizi, kendi çiftçimizi, kendi hayvancımızı desteklemek amacıyla ben bu yola çıktım." dedi.
İthalat 12 milyar doları aştı
Kırmızı et fiyatlarını düşürmek amacıyla 2010 yılında başlatılan ve kısa sürede sona ermesi planlanan büyükbaş hayvan ithalatı, aradan geçen 15 yıla rağmen artarak devam etti. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin canlı hayvan ve et ithalatı 12 milyar dolara ulaştı.
Kenan Yıldırım, kuracakları besihanenin hem bölge çiftçisine örnek olmasını hem de yerli üretimin artırılmasına öncülük etmesini amaçladıklarını belirtti.