Henüz lise çağında olmasına rağmen sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mutfağa giren Şişko, her gün 30 çeşit yemek hazırlayarak hem ailesinin lokantasını ayakta tutuyor hem de okulunu açıktan sürdürüyor.

Soğukkuyu hemzemin geçidi trafiğe açıldı!
Soğukkuyu hemzemin geçidi trafiğe açıldı!
İçeriği Görüntüle

Babası ve kardeşiyle birlikte 1,5 yıl önce açtıkları lokantada yoğun tempoya alışkın olduğunu söyleyen genç aşçı, “Anaokuluna gitmeden her cumartesi, pazar babam beni dükkâna götürürdü. Mutfak temposuna çocukluktan beri alışığım” dedi.

Sabah 5’te kalkıyorum, 30 çeşit yemek çıkartıyorum

Okulunu son iki yıldır açıktan okuduğunu belirten Şişko, günün büyük bölümünü mutfakta geçiriyor:
“Sabah 5’te kalkıp babamla birlikte dükkâna geliyoruz. Ön hazırlık bir gün önceden yapılıyor ama sabah bütün yemekleri başlatmak bana düşüyor. Her gün yaklaşık 30 çeşit yemek çıkartıyoruz. Bizimle beraber çalışan abilerim de yardımcı oluyor. Müşteri memnuniyetimiz yüksek, bu da bizi motive ediyor.”

A W548682 03

Sosyal medyada alay konusu oldu, şimdi ilham kaynağı

Hazırladığı yemekleri sosyal medyada paylaşmaya başlayan genç aşçı, ilk başta alay konusu olduğunu ancak zamanla destek mesajlarıyla motive olduğunu söyledi:
“Videolarım başta arkadaşlarım arasında alay konusuydu. Önce çekingen davrandım ama insanların güzel yorumları beni motive etti. O yorumlardan sonra işime daha çok sarıldım.”

Kolay para yok, çalışmak ayıp değil

Arkadaşlarının çoğu zaman dışarı çıkma tekliflerini geri çevirdiğini anlatan Şişko, çalışma disiplinine dikkat çekti:
“Sabah erken kalkacağım için genelde dışarı çıkamıyorum. Yorucu oluyor ama bu işte çalışmak ayıp değil. Kolay para olmadığını herkesin anlaması lazım. Ben işimi severek yapıyorum ve daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum.”

Kaynak: İHA