Konya mutfağı, Anadolu’nun en zengin ve çeşitli mutfaklarından biridir. 

Peki, Konya'nın en lezzetli ve en meşhur yemekleri nelerdir? Konya'daki en iyi etli ekmek nerede yenir? İşte cevaplar...

Konya'nın En Lezzetli Ve En Meşhur Yemekleri

Konya’nın yöresel yemekleri arasında;

  • Arabaşı Çorbası
  • Bamya Çorbası
  • Batırık
  • Bıraç Arası
  • Çebiç
  • Etli Ekmek
  • Etli Topalak Çorbası
  • Fırın Kebabı
  • Kaygana
  • Mevlana Böreği
  • Papara
  • Sac Arası
  • Su Böreği
  • Tandır Böreği
  • Tirit

Arabaşı Çorbası 

arabaşı çorbası 1

Bamya Çorbası

Bamya Çorbası 1

Batırık

Batırık 1

Bıraç Arası

Bıraç Arası 1

Çebiç

Çebiç 1

Etli Ekmek

Etli Ekmek 1

Etli Topalak Çorbası

Etli Topalak Çorbası 1

Fırın Kebabı

Fırın Kebabı 1

Kaygana

Kaygana 1

Mevlana Böreği

Mevlana Böreği 1

Papara

Papara 1

Sac Arası

Sac Arası 1

Su Böreği

Su Böreği 1

Tandır Böreği

Tandır Böreği 1

Tirit

Tirit 1

Konya'daki En İyi Etli Ekmek Nerede Yenir?

Konya’nın meşhur etli ekmek salonlarından bazıları şunlardır:

  • Bolu Lokantası: Klasik Konya etli ekmek denilince ilk akla gelen adres burasıdır. Etli ekmek dışında bamya çorbası, fırın kebabı ve sacarası gibi yöresel lezzetleri de bulabilirsiniz.
  • Cemo Etliekmek: 1984 yılından beri hizmet veren bu mekan, etli ekmek ve bıçak arası için güvenerek gidebileceğiniz kaliteli ve nezih restoranlardan biridir. Bamya çorbası ve sacarası tatlısı da sıkça tercih edilenler arasındadır.
  • Ferah Etliekmek: Buranın spesiyali ise kuzu eti, soğan, domates ve biberle hazırladıkları sade kekikli etli ekmektir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine kekik serpilerek servis edilen bu lezzet, etli ekmek dışında bir şeyler tatmak isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır.
  • Halk Etliekmek: Buranın spesiyali ise Recai böreği adında bir nevi pidedir. Zırhla çekilen kıyma, domates ve yeşil biberle tatlandırılıp hamurun üzerine yayılır. Ardından üzerine küflü peynir konulur ve fırında pişirilir. Recai böreği fırından almaya yakın üzerine tereyağı sürülür ve ortaya damak çatlatan bir lezzet çıkar.
  • Hasan Şendağlı Pide Fırını: Burası aslında bir pideci fırını olmasına rağmen, yağlı somun adında bir lezzet bombası sunar. Tam pişmeden fırından çıkarılan bu ekmeğin arasına Konya’nın özel küflü peyniri ve tereyağı eklenir. Bu somun için kuyruklar oluştuğunu söyleyebilirim.
  • Havzan Etliekmek: Havzan’ın etli ekmekleri neredeyse iki metre uzunluğunda hazırlanır ve masaya kesilmeden getirilir. Uzunluğuna rağmen tadından hiçbir şey kaybetmeyen bu etli ekmekleri denemeye değer.
  • Serenade Etliekmek: Sanayi Bölgesinde yer almasına rağmen, Konya’nın her yerinden hatta Konya dışından gelen birçok misafiri ağırlar. Etli ekmek hamuru çok ince ve çıtır çıtır olup, üzerindeki kıymalı harç da oldukça lezzetlidir.
Kaynak: Hatice Zeybek