Bayraktar Yücefaydalı, Kurban Bayramı sofralarında sadece et değil, aynı zamanda sebze, meyve ve yoğurt gibi besinlerin de tüketilmesinin önemine dikkat çekti. Yeni kesilen etlerin dinlendirilmeden yenilmesinin sindirim sorunlarına neden olabileceğini belirterek, etlerin 24 saat dinlendirilmesini önerdi. Yücefaydalı, etlerin haşlama, ızgara veya fırında pişirilmesinin tercih edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Salihli’de Kurban Kesim Kursu Tamamlandı
Salihli’de Kurban Kesim Kursu Tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Kavurmanın kendi yağı ile, kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini vurgulayan Yücefaydalı, sakatat tüketiminde ise özellikle kolesterol ve kalp hastalığı riski taşıyan kişilerin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Bayram süresince tatlı tüketimine de özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Yücefaydalı, sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesini tavsiye etti.

Kurban etinin hijyenik koşullarda kesilmesi, doğru şekilde saklanması ve çözdürülmesinin önemine dikkat çeken diyetisyen, etlerin buzdolabında bir hafta, derin dondurucuda ise 6 aya kadar muhafaza edilebileceğini hatırlattı. Çiğ ya da az pişmiş etlerin tüketilmemesi gerektiğini belirten Yücefaydalı, bayram boyunca günlük en az 30 dakikalık yürüyüşlerin sindirim sistemini destekleyeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA