İzin sürecini değerlendirerek üç aile için toplam 50 kilogram dut pekmezi hazırladığını belirten Akar, üretimi tamamen doğal koşullarda yaptıklarını söyledi. Akar, “Pekmezlerimizi pestisit içermeyen, doğal bir ortamda, ardıç odunu ateşiyle kaynatarak hazırlıyoruz. Ayrıca yaklaşık 10 kilogramlık pekmezden pestil de üretiyorum. Sarıgöl’e döndüğümde üzüm pekmezi hazırlığına başlayacağım. Şimdiden kışlık hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.
Dut pekmezinin sağlık açısından önemli faydaları olduğunu vurgulayan Akar, “Nefes darlığı, astım gibi rahatsızlıklarda destekleyici etkisi bulunuyor. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan ve enerji kaynağıdır” ifadelerini kullandı.
Sarıgöl’de geleneksel üzüm pekmezi üretiminin genellikle eylül ayı sonlarında başladığını belirten Akar, üzüm sezonunun ardından aynı üretimi bölgede de sürdüreceğini kaydetti.