Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan eşsiz güzellikte ki şelale ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor. Suyun dingin sesi ve her tonuyla yeşilin buluştuğu bu bölge, doğayla baş başa kalmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Burada bulunan doğal havuzlar sayesinde serinlemek ve yüzmek de mümkün.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden önemli çağrı!
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden önemli çağrı!
İçeriği Görüntüle

Salihli Şelale (7)

Tabak Deresi Kazan Şelaleleri, doğayla baş başa kalmak, huzur bulmak ve şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir kaçış noktası haline gelir.

Özellikle doğa yürüyüşleri için ideal parkurlara sahip olan Tabak Deresi, piknik yapmak ve şehrin gürültüsünden uzaklaşarak huzurlu bir atmosferde vakit geçirmek isteyenlerin yeni adresi. Salihli'nin gizli kalmış güzelliklerinden biri olarak öne çıkan bu doğal cennet, keşfedilmeyi bekliyor.

Salihli Şelale

Bölgedeki doğal güzelliklerin ve keşif noktalarının artırılması için Tabak Deresi gibi alanlar büyük önem taşıyor. Genellikle bu tür doğal dere ve şelale alanları, özel bir tesis veya milli park içinde yer almadıkça ücretsiz olmaktadır. Ancak, otopark veya benzeri küçük hizmetler için yerel işletmeler tarafından bir ücret talep edilebilir.

Salihli Şelale (3)

Tabak Deresi Kazan Şelalelerinde Ne Yapılabilir?

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Tabak Deresi Kazan Şelalelerinde yapabileceğin başlıca aktiviteler şöyledir;

Başta, doğa yürüyüşleri (Hiking), çevresindeki uygun alanlarıyla piknik yapmak için ideal. Yanına yiyecek ve içeceklerini alarak ailen veya arkadaşlarınla keyifli bir gün geçirme fırsatı yakalayabilir. Dere içinde doğal olarak oluşan havuzlar bulunuyor, bu serin sulara girerek ferahlayabilme fırsatı yakalarlar.

Salihli Şelale (2)

Ayrıca, kimileri ise sadece eşsiz doğası ve manzarası için bile gitmeyi tercih ediyor. Şelaleler, dereler ve bitki örtüsü fotoğraf tutkunları için harika kareler sunuyor.

Tabak Deresi Kazan Şelaleleri ne kadar süredir var?

Tabak Deresi Kazan Şelaleleri, doğal oluşum olduğu için doğanın varoluşundan bu yana var olmaktadır. Fakat bir turistik nokta olarak bilinirliği ve ziyaretçi çekmeye başlaması daha yakın tarihlerdedir.

Salihli Şelale (1)

Şelalenin açık adresi nedir?

Tabak Deresi Kazan Şelaleleri'nin açık adresi ise, Tabak Deresi Dev Kazanları, Çamurhamamı, Salihli/Manisa, Türkiye. Bu adres, Salihli ilçesindeki Çamurhamamı Mahallesi yakınlarında yer almaktadır.

Manisa'dan Tabak Deresi Kazan Şelaleleri'ne ulaşım ne kadar sürüyor?

Manisa'nın doğal güzellikleriyle öne çıkan Salihli ilçesindeki Tabak Deresi Kazan Şelaleleri'ne, Şehzadeler'den ulaşım oldukça kolaydır. Manisa'nın merkez ilçelerinden Şehzadeler'den yola çıkarak Salihli'de bulunan Tabak Deresi Kazan Şelaleleri'ne ulaşmak isteyenler için en hızlı güzergah D250 ve D300/E96 karayolları üzerinden sağlanmaktadır.

Şehzadeler'den, Şelaleye yaklaşık 68,5 kilometrelik bir mesafe kat ediliyor. Bu yolculuk ise ortalama 1 saat sürmektedir.

Salihli Şelale (6)

İzmir'den Salihli Tabak Deresi Kazan Şelaleleri'ne ulaşım ne kadar sürüyor?

İzmir'den Manisa- Salihli ilçesindeki Tabak Deresi Kazan Şelaleleri'ne ulaşım yaklaşık 1 saat 13 dakika sürmektedir. En hızlı güzergah O-5 ve D300/E96 karayolları üzerinden sağlanıyor. Yaklaşık ise 94,9 kilometrelik bir mesafe kat edilmesi gerekmektedir.

Salihli Şelale (5)

Denizli'den Salihli Tabak Deresi Kazan Şelaleleri'ne Ulaşım ne kadar sürüyor?

Denizli'den, Tabak Deresi Kazan Şelaleleri'ne ulaşım yaklaşık 1 saat 54 dakika sürmektedir. En hızlı güzergah D585 karayolu üzerinden sağlanıyor. Yaklaşık 143 kilometrelik bir mesafe kat ediliyor. Bu yolculuk ise ortalama 1 saat 54 dakika sürmektedir. Şelale, Denizli'den günübirlik kaçamaklar için oldukça elverişli bir seçenek haline geldi.

Salihli Şelale (4)

Tabak Deresi Kazan Şelaleleri, suyu ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çekiyor!

Tabak Deresi, berrak ve serin sularıyla bilinmektedir. Şelalelerin oluşturduğu dev kazanlar, suyun gücünü ve dinamizmini gözler önüne sererken, aynı zamanda doğal havuzlar oluşturarak ziyaretçilere serinleme imkanı da sunulmaya devam ediyor. Çevredeki kuş sesleriyle birleşerek huzur veren su sesi doğal melodi oluşturuyor.

Öte yandan, su kenarındaki kayalıklar ve taşlık alanlar, suyun akışıyla zamanla şekillenmiş olup, doğal bir peyzaj oluşturmuş. Dere yatağı ve çevresi genellikle nemli orman ekosistemine özgü bitkilerle kaplıdır. Dere kenarlarında genellikle çınar ağaçları gibi suya yakın büyüyen türler ve kavaklar bulunmaktadır.

Daha yüksek kesimlerde ise çam ağaçları ve diğer orman ağaçları yer almaktadır. Orman altı bitki örtüsü oldukça zengindir. Örneğin; Defne, mersin, kocayemiş gibi maki elemanları sıkça görülmektedir. Baharda açan çiçekler ve çeşitli ot türleri, bölgeye renk katmaya devam eder.

Bu zengin bitki örtüsü, Tabak Deresi'nin havasını temiz tutar ve doğal bir serinlik sağlar. Bu yüzden Tabak Deresi'nin suyu genellikle soğuktur. Dağlık ve ormanlık bir bölgeden beslenen derelerin suları, yaz aylarında bile serinliğini korur. Özellikle şelaleler ve "kazan" adı verilen doğal havuzlar, suyun daha az güneş alması ve sürekli akış halinde olması nedeniyle daha da soğuk olabilir.

Tabak Deresi Kazan Şelaleleri'nde mangal ya da piknik yapılabilir mi?

Öncelikle, Tabak Deresi Kazan Şelaleleri'nde mangal ve ateş yakma konusunda dikkatli olmak önemlidir. Çünkü genel olarak, Türkiye'de yaz aylarında orman yangınları riski nedeniyle birçok piknik alanında ve özellikle ormanlık bölgelere yakın yerlerde mangal ve ateş yakmak yasaklanmaktadır. Manisa da orman yangınları açısından riskli bölgede yer almaktadır.

Ayrıca Salihli Belediyesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü veya Kaymakamlık duyurularını kontrol etmeniz daha faydalı olacaktır.

Muhabir: Ahmet Çoşkun