Salihli'nin kırsal mahalleleri olan Kemer, Poyraz ve Hacıhıdır'da, bir zamanlar tütün yerine ekilmeye başlanan kapya biber, bugün bölgenin en önemli tarım ürünlerinden biri haline geldi.

A W531215 01

Manisa Ovası'nın can damarı kurudu
Manisa Ovası'nın can damarı kurudu
İçeriği Görüntüle

Salça, sos, közleme, pul biber ve turşu gibi birçok alanda kullanıldığı için kapya biberin kullanımı giderek yaygınlaşıyor ve gıdaya dayalı sanayinin de vazgeçilmez bir ham maddesi olarak öne çıkıyor.

A W531215 02

Salihli'de mayıs ayında dikilen kapya biber fideleri, eylül ayının başında hasat edilmeye başlandı. Olgunlaşan biberler, pazarlara dağıtılarak sofralardaki yerini alıyor.

Kapya biber, Türk mutfağının önemli bir parçası olmasının yanı sıra, yöre halkı için şifa kaynağı olarak gördükleri tarhana yapımında ve közleme olarak da sıkça kullanılıyor.

A W531215 05

A W531215 04

Kaynak: İHA