Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör liderliğinde yürütülen çalışmalar üniversitede çok boyutlu bir gelişim sürecini başlattı. Prof. Dr. Güngör, ortak akıl ve katılımcılığın ön planda olduğu yeni dönemde, tüm birimlerle istişare toplantıları gerçekleştirildiğini ve ihtiyaçların yerinde tespit edildiğini belirtti. Akademik unvan kriterleri yeniden düzenlenerek, başarılı akademisyenler ödüllendirilip akademik motivasyon artırıldı.
Üniversite bünyesinde Diş Hekimliği Uygulama Hastanesi, Teknik Bilimler MYO binası, Merkezi Laboratuvar gibi kritik projelerin ihale süreci başlatıldı. PAÜ Hastanesi’nde ise MRG cihazı alımı, acil servis kapasite artırımı ve yeni tıbbi birimlerin açılması gibi hizmet iyileştirmeleri hayata geçirildi. MHRS sistemine geçişle hasta memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.
Son üç ayda 85 uluslararası protokol imzalanırken, 184 öğrenci ve 235 personel yurt dışı hareketlilikten faydalandı. SUNY çift diploma programı ve Semerkant üniversiteleriyle yapılan iş birlikleri PAÜ’nün küresel görünürlüğünü arttırdı. Yurt içinde ise adalet, sanayi ve meslek birlikleriyle yapılan anlaşmalar, üniversite-toplum entegrasyonunu güçlendirdi.
Yapay zeka altyapısı, yeni arayüz tasarımı, PAÜ arama motoru gibi dijital projelerle teknolojiye yatırım hız kazandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Eğitim Fakültesi’nde birçok bölüm ulusal akreditasyon elde etti. Türkiye’nin ilk Dijital Tarım Teknolojileri Programı da Çal MYO'da açıldı.
PAÜ, Bahar Şenliği, Bilim Kafe, UNESCO sanatçı buluşmaları gibi organizasyonlarla öğrenci ve toplumla daha güçlü bağlar kurdu. Tanıtım faaliyetleri ve rehberlik misyonuyla lise öğrencilerine meslek seçimi konusunda yön verildi.
"Şeffaflık, katılımcılık ve kalite odaklılık ilkelerimiz doğrultusunda PAÜ’yü hem bölgesel hem küresel düzeyde referans noktası haline getirmeyi amaçlıyoruz" diyen Prof. Dr. Mahmud Güngör, üniversitenin geleceğine dair iddialı mesajlar verdi.