İzmir'in Menderes ilçesi Özdere bölgesinde yaşayan 50 yaşındaki Özlem Akçay, uzun süredir devam eden burun akıntısı şikayeti yaşıyordu. Doğayla iç içe bir ortamda yaşadığı için rahatsızlığının çevresel faktörlerden kaynaklandığını düşünen Akçay, zamanla durumun sıradan bir alerjik reaksiyon olmadığını fark etti.
Başka bir sağlık merkezinde çektirdiği beyin tomografisinin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi'ne başvuran Akçay'a, yapılan detaylı incelemeler sonucunda ciddi bir teşhis konuldu. Burun içinde, en arkada bulunan (sfenoid) sinüs içine beyin dokusunun sarktığı ve bu bölgeden beyin omurilik sıvısının sızdığı belirlendi. Tıbbi adıyla 'spontan beyin omurilik sıvısı kaçağı' olarak bilinen bu durum, ihmal edilmesi halinde menenjit gibi hayati tehlikeye neden olabilecek enfeksiyonlara yol açabiliyor.
İEÜ Medical Point Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Eren ve ekibi tarafından kapalı, endoskopik yöntemle gerçekleştirilen ameliyat sonrası, Özlem Akçay'ın burun akıntısı tamamen sona erdi ve hasta kısa sürede sağlığına kavuştu.
‘Beyin dokusu sarkması’
Tedavi sürecini değerlendiren Prof. Dr. Erdem Eren, "Özlem Hanım bize uzun süreli burun akıntısı şikayetiyle başvurdu. Yapılan incelemelerde, burun içinde en arkada bulunan (Sfenoid) sinüs içine beyin dokusunun sarktığı ve buradan beyin omurilik sıvısının sızdığı izlendi. Bu durum menenjit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabileceği için acil müdahale edilmesi gereken bir tablodur" dedi.
‘Alerji sandım’
Geçirdiği başarılı operasyonun ardından duygularını paylaşan Özlem Akçay ise şunları söyledi: "Başta alerji sandım, çünkü çevremdeki pek çok kişinin burnu akıyordu. Alerji ilaçlarıyla geçeceğini düşündüm. Ancak uzun süre geçmeyince doktora başvurdum. Meğer burnumdan akan sıvı beyin sıvısıymış. Medical Point Hastanesi’nde çok başarılı bir operasyon geçirdim. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum."