Diyabet hastaları için en kritik nokta kan şekerinin kontrolü sağlamak. Bu da tüketilen besinler ile ilişkili. Doktorlar diyabet hastalarının çok abartmamak kaydıyla gönül rahatlığı ile tüketebileceği besinleri şu şekilde sıraladı;

Yoğurt

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Süt ve Süt Ürünleri

Kepek, Çavdar ve Tam Buğday Ekmeği

Şekersiz Tahıl Ürünleri

Kuru Baklagiller

Kivi

Elma

Greyfurt

Fındık

Ceviz

Badem

Şeker hastalarının tüketebileceği besinleri gördük. Birde şeker hastalarının tüketmesi tavsiye edilmeyen besinlere göz atalım.

BU BESİNLERDEN UZAK DURMANIZ TAVSİYE EDİLİYOR!
-Şeker
-Reçel
-Bal
-Pancar

-Beyaz Ekmek
-Beyaz Un
-Kek, Poğaça
-Beyaz Undan Yapılmış Makarna

-Patates, Patates Püresi ve Kızartması
-Pirinç
-Mısır ve Mısır Gevreği
-Cips ve Kraker

Yukarıda verilen bilgiler şeker hastaları ile ilgili genel bilgilerdir. Diyet yapacak kişilerin bir uzman kontrolünde diyetlerini sürdürmesi daha sağlıklı olacaktır. Sağlıcakla kalın...