Şeker ya da diyabet hastaları için olmazsa olmazların başında sağlıklı beslenmek geliyor. Kalori alımına dikkat etmek, sebze ve meyve tüketmek, paketli gıdalardan uzak durmak şeker hastaları için büyük önem taşıyor.
Diyabet hastaları için en kritik nokta kan şekerinin kontrolü sağlamak. Bu da tüketilen besinler ile ilişkili. Doktorlar diyabet hastalarının çok abartmamak kaydıyla gönül rahatlığı ile tüketebileceği besinleri şu şekilde sıraladı;
Yoğurt
Yeşil Yapraklı Sebzeler
Süt ve Süt Ürünleri
Kepek, Çavdar ve Tam Buğday Ekmeği
Şekersiz Tahıl Ürünleri
Kuru Baklagiller
Kivi
Elma
Greyfurt
Fındık
Ceviz
Badem
Şeker hastalarının tüketebileceği besinleri gördük. Birde şeker hastalarının tüketmesi tavsiye edilmeyen besinlere göz atalım.
BU BESİNLERDEN UZAK DURMANIZ TAVSİYE EDİLİYOR!
-Şeker
-Reçel
-Bal
-Pancar
-Beyaz Ekmek
-Beyaz Un
-Kek, Poğaça
-Beyaz Undan Yapılmış Makarna
-Patates, Patates Püresi ve Kızartması
-Pirinç
-Mısır ve Mısır Gevreği
-Cips ve Kraker
Yukarıda verilen bilgiler şeker hastaları ile ilgili genel bilgilerdir. Diyet yapacak kişilerin bir uzman kontrolünde diyetlerini sürdürmesi daha sağlıklı olacaktır. Sağlıcakla kalın...